اين کارشناس مسائل سياسي کشورمان عنوان کرد: طيف هاي اهل سنت عراق تحت تاثير سياست هاي عربستان هستند. به همين دليل اغلب جمعيت شيعه عراق با سياست هاي عربستان مخالف هستند. شرايط الان به سود عراق نيست که سفارت عربستان در بغداد بازگشايي شود. از همين رو دولت عراق بايد با احتياط بيشتري نسبت به اين مسئله اقدام کند.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، همين چند روز پيش بود که خبر رسيد سفارتخانه عربستان در بغداد، مرکز عراق قرار است دوباره بازگشايي شود تا شائبه هايي در خصوص فعاليت مجدد آل سعود در کشور عراق به طور مستقيم مطرح شود.
در اين باره کارشناس مسائل خاورميانه در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا به تحليل شرايط سياسي عراق و روابط اين کشور با همسايگان پرداخت و گفت: پس از اينکه آقاي حيدر العبادي به عنوان نخست وزير عراق انتخاب شد، رويکردهاي جديدي در سياست خارجي اين کشور اتخاذ شد و تلاش هايي براي بهبود روابط عراق با ساير کشورهاي عربي انجام داد و سفرهايي نيز به چند کشور عربي داشت که برآيند آن بازسازي روابط عراق با کشورهاي عضو شوراي همکاري خليج فارس بود که در دوره نوري المالکي اين روابط کاهش يافته بود.
حسن هاني زاده در ادامه به ماجراي بازگشايي سفارت عربستان در بغداد اشاره کرد و افزود: در حال حاضر عربستان سعودي در صدد است روابط جديدي را با عراق ايجاد کند. ضمن اينکه اين روابط در خصوص عربستان و عراق، به سود اکثريت مردم عربستان نخواهد بود. چراکه تجربه ثابت کرده عربستان خواهان استقرار و ثبات عراق نيست. آل سعود نگاهي طايفه اي نسبت به عراق دارد و همين مسئله موجب مي شود بازگشايي سفارت عراق در بغداد نه تنها به نفع مردم اين کشور قلمداد نشود، بلکه به ضرر آنها هم خواهد بود.
وي همچنين افزود: عربستان سعودي تنها به يک طيف خاص از مردم عراق نظر مساعد دارد و با اکثريت مردم اين کشور مخالف است. آل سعود از زمان سرنگوني رژيم صدام تاکنون دولت عراق را به رسميت نشناخته و الان هم تلاش مي کند تا از طريق بازگشايي سفارت خود در بغداد، به اختلاف افکني در عراق بپردازد. اين نشان مي دهد که عربستان سعودي براي بر هم زدن ساختار جديد عراق تلاش خواهد کرد.
اين کارشناس مسائل سياسي کشورمان عنوان کرد: طيف هاي اهل سنت عراق تحت تاثير سياست هاي عربستان هستند. به همين دليل اغلب جمعيت شيعه عراق با سياست هاي عربستان مخالف هستند. شرايط الان به سود عراق نيست که سفارت عربستان در بغداد بازگشايي شود. از همين رو دولت عراق بايد با احتياط بيشتري نسبت به اين مسئله اقدام کند.
وي درباره نقش عربستان در به وجود آمدن داعش نيز اظهار داشت: عربستان سعودي در 4 سال گذشته نقشي کاملا تخريبي در بحران سوريه ايفا کرد و اين بحران ناشي از دخالت هاي عربستان در مسائل داخلي سوريه بوده است. گروهک تروريستي داعش نيز دست پرورده آمريکا، غرب و آل سعود است، اما از انجايي که وضعيت فعلي عربستان به واسطه بيماري شديد ملک عبدالله و اختلاف شاهزادگان بر سر انتخاب پادشاه جديد ملتهب شده، موضوع داعش بحث اول سياست هاي عربستان نيست و فعلا آل سعود درگير مسائل داخلي است.
کارشناس مسائل بين المللي کشورمان گفت: عربستان در افزايش قدرت داعش در منطقه نقش داشت اما در شرايط فعلي با توجه به اقداماتي که اين گروهک تروريستي در کشورهاي منطقه و حتي اروپا انجام داده است، به نظر مي رسد آل سعود از سياست هاي گذشته خود در زمينه حمايت از داعش فاصله گرفته است.
هاني زاده در بخش پاياني اظهارات خود عنوان کرد: مرگ پادشاه عربستان شرايط دشواري براي آل سعود ايجاد خواهد کرد و عربستان را تضعيف مي کند. به همين دليل الان شاهزادگان سعودي درگير مسائل داخلي خود براي انتخاب پادشاه هستند. اختلاف بين شاهزادگان سعودي نيز اين کشور را با بحران داخلي مواجه کرده و به همين دليل وضعيت منطقه در اولويت فعاليت آل سعود قرار ندارد.